(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Svatojánský chlebíček štěstí - přinese štěstí celé rodině :)
Potřebné ingredience
pol. mouku, mléko, 3vejce, cukr krystal, čokoládu, rozinky, jablíčka, olej, skořice, soda, prášek do peč., vanilkový cukr,
Postup přípravy
Dovezené těsto dáme do větší misky přikryjeme utěrkou a necháme v teple na desce v kuchyni. Pokud jste první, kdo dělá těto, tak začněte normálním postupem od pondělí.\
\
\
\
Pondělí: přidáme 250g krystal. cukru\
\
Úterý: přidáme 250ml mléka\
\
Středa: přidáme 250g pol. mouky\
\
Čtvrtek: promícháme ráno, v poledne a večer\
\
Pátek: přidáme 250g krystal. cukru, 250ml mléka, 250g pol. mouky - promícháme\
\
Sobota: rozdělíme těsto na 4části, 3 rozdáme! :)\
\
\
\
Neděle: Do zbytku těsta přidáme: 250ml oleje, 250g pol. mouky, 3vejce, polovinu prášku do peč., 1/2 lžíce sody, 1 vanilkový cukr, trochu nasekaných oříšků, rozinky, trochu skořice, na hrubo nasekanou čokoládu a 2 postrouhané jablíčka. Peče se při 130 stupních, asi 35min (já pekla 45min), objem se zvětší 2x, přikryje se utěrkou. Formu můžete mít klidně i na bábovku, já měla podkovu :) \
\
Samozřejmě těsto můžete udělat jen pro sebe a v jeden den (i když bych doporučila nechat aspoň přes noc uležet v teple). Nádherně voní! Nevěřila jsem, že to tak dobře dopadne :) Přeji štěstí všem a pěkné svátky.
\
\
\
Pondělí: přidáme 250g krystal. cukru\
\
Úterý: přidáme 250ml mléka\
\
Středa: přidáme 250g pol. mouky\
\
Čtvrtek: promícháme ráno, v poledne a večer\
\
Pátek: přidáme 250g krystal. cukru, 250ml mléka, 250g pol. mouky - promícháme\
\
Sobota: rozdělíme těsto na 4části, 3 rozdáme! :)\
\
\
\
Neděle: Do zbytku těsta přidáme: 250ml oleje, 250g pol. mouky, 3vejce, polovinu prášku do peč., 1/2 lžíce sody, 1 vanilkový cukr, trochu nasekaných oříšků, rozinky, trochu skořice, na hrubo nasekanou čokoládu a 2 postrouhané jablíčka. Peče se při 130 stupních, asi 35min (já pekla 45min), objem se zvětší 2x, přikryje se utěrkou. Formu můžete mít klidně i na bábovku, já měla podkovu :) \
\
Samozřejmě těsto můžete udělat jen pro sebe a v jeden den (i když bych doporučila nechat aspoň přes noc uležet v teple). Nádherně voní! Nevěřila jsem, že to tak dobře dopadne :) Přeji štěstí všem a pěkné svátky.
Takto vypadá jedna dávka těsta, která dál a dál kyne :) Je to jako hrnečku vař :D
Tak vypadá upečený :) krásně voní :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mlsounka
(upraveno)
11. 12. 2010, 17:30
Poprvé jsem to pekla asi před 25 roky a vždycky jsem si část kvásku ( protože to těsto během toho týdne kvasí bez přidaných kvasnic ) nechala na příště v lednici ale časem se nám to přejedlo, neodložila jsem si kvásek a na buchtu se zapomnělo děkuju za připomenutí a jdu nachystat těsto na zkvašení = cukr, mléko a mouku za pár dní začnu postupně přidávat další přísady
KopretinkaR
(upraveno)
11. 12. 2010, 16:20
mě by zajímalo Rady jak chutnal jinak zdravím dceru do Otrokovic